Termékajánló

Termék részletekDr. Bacher Vilmos: A középkori zsidó vallásbölcsészek szentírásmagyarázata Májmúni előtt

Dr. Bacher Vilmos: A középkori zsidó vallásbölcsészek szentírásmagyarázata Májmúni előtt
2 600 Ft+ ÁFA= 2 600 Ft
 • Dr. Bacher Vilmos: A középkori zsidó vallásbölcsészek szentírásmagyarázata Májmúni előtt
  Magyar Zsidó Tudományok sorozat 6. kötete

  A sorozatunk limitált példányszámban (esetenként 150-300 példányban) jelenik meg. A kötetek reprint, azaz korábban megjelent tudományos írásokat foglalnak magukba, az elmúlt évszázadban élt és dolgozott tudós rabbik fontos értékezéseit hívatott a szakma, és a zsidó tudományok iránt érdeklődők számára bemutatni.
  Az eredeti írás a Rabbiképző Intézet értesítője 1891-1892-ben megjelent számában látott napvilágot.
  Dr. Bacher ebben az írásmunkájábana részletesen megvizsgálja a Maimonidész (Májmúni Mózes) előtti időszak jeles vallásbölcsészeinek tanításait. A megszerzett ismeretanyag segít eligazodni az érdeklődő olvasó számára a bibliai iroatok megértéséhez. Szerzőnk e műve kurriózum számba ment, mivel az adott korszakban ritkán látott napvilágot magyar nyelven tudományos iratanyag.
  Bacher, a rabbi és tudós, a Rabbiképző inspiráló eredjű, rabbi-nemzedékeket felnevelő professzora, e nézetét szem előtt tartva elemzi, ismerteti és néha kritizálja is ezen írásában, 8 fejezetben a középkori zsidó vallásbölcsészek szentírásmagyarázatát Maimonidész előtt. Ahogyan a tanítvány írta mesterének e művéről: „Szerző jelen munkájával ismét öregbítette hervadhatatlan érdemeit a zsidó irodalom körül és a vallásbölcsészet és bibliaexegézis történetének munkásait s barátait mély hálára kötelezte”.
  A kötet 2010-ben jelent meg. Szerkesztője: Dr. Oláh János