Termékajánló

Termék részletekDr. Bloch Mózes: A zsidó jogról

Dr. Bloch Mózes: A zsidó jogról
2 600 Ft+ ÁFA= 2 600 Ft
 • Dr. Bloch Mózes:  A zsidó jogról
  Magyar Zsidó Tudományok sorozat 10. kötete

   

  A sorozatunk limitált példányszámban (esetenként 150-300 példányban) jelenik meg.  A kötetek reprint, azaz korábban megjelent tudományos írásokat foglalnak magukba, az elmúlt évszázadban élt és dolgozott tudós rabbik fontos értékezéseit hívatott a szakma, és a zsidó tudományok iránt érdeklődők számára bemutatni.

  A szerző műve 1878-1879-ben jelent meg eredetiben az Országos Rabbiképző-Intézet értesítőjében.

  Bloch professzor a magyar zsidóság egyik legkiválóbb talmudikus szaktekintélye volt. Számos tudományos munkája a talmudikus joggal foglalkozik, legnagyobb munkája a zsidó institúciókról szól.

  Három tanulmánya, amelyet „A zsidó jogról” címen olvashat ebben a  kötetben a tisztelt olvasó, a vallás- és jogtudománnyal, valamint a zsidó kultúratörténettel foglalkozók számára jelentős és hiánypótló tanulmány-gyűjtemény. A három tanulmány az 1800-as évek végén jelent meg először és utoljára magyar nyelven, az Országos Rabbiképző Intézet Értesítőinek tudományos mellékleteként. Magyar nyelven sem az Értesítők előtt, sem utána nem jelent meg ilyen összefoglaló igényű és rendszerezett írás a zsidó jog témájában.

  A kötet 2016-ban jelent meg. Szerkesztője: Dr. Oláh János